Tres viatges a Montserrat

M’estimo més que condueixi la Maria. Així tinc més temps per pensar. Passem per Monistrol i recordo el gran incendi d’aquell estiu. Tot va quedar carbonitzat, el gris era l’únic color de la muntanya. Aquest any, per fi, les pluges de la primavera han canviat el paisatge. Ja no es veuen les roques pelades. Hi ha matolls i arbustos a totes les esquerdes, i les fulles dels arbres sembla que les hagin rentat. Aquesta verdor em recorda que, al final, tot pot tornar a la vida.

*********************************

No havia pujat mai amb el cremallera, però en tenia moltes ganes. Havia vist fotos dels seus pares amb el gosset Bobi, disfressat de guardaagulles, repenjat en una banderola. Somreien i es veien contents. Ara contempla la visió de la vall des de dalt, amb els pobles petits a la vora del riu. Se sent com si flotés damunt d’un núvol. Vol que el viatge duri molta estona, per gaudir d’un sentiment d’alegria que gairebé el mareja. No creia que això li arribaria a passar mai. Sí, és feliç!

***********************************

A davant de l’Institut puges a l’autocar. Gairebé va ple. És una sortida del casal: us porten a Montserrat a passar el diumenge. No saps ni perquè t’hi has apuntat. Però sents que hi has d’anar. Seus al costat de la Rosa, que saps que no parla gaire. Vols estar sola amb els teus pensaments. Fa fred. Quan arribeu al peu de la muntanya t’adones que hi ha clapes de neu en llocs obacs, i en alguns racons veus que l’aigua regalima entre les roques. Notes que el teu cor és així: encara té clapes de gel, però hi ha racons on la sang es comença a desglaçar.
************************************

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s