Sense títol

Anotació

-He vist la llum, he vist la llum!
El cec, amb els ulls orbs i el rostre desencaixat, tot ell estrafet talment una gàrgola pètria de la Seu, va llençar un crit escruixidor que va escapçar l’aire xardorós de Juliol que queia sobre Manresa. Brandant l’espasa roent i gairebé translúcida arrabassada de la farga, amb el seu tall va segar totes les ombres a l’entorn.
Fugí corrents pels horts seguint la sèquia, deixant darrera seu una estesa de cadàvers capolats escolant-se corrent avall.
A la Cova, Sant Ignasi meditava com fer de la tragèdia un miracle que sobrevisqués els segles.

Lluïsa Avante, 24 de febrer de 2013

PETITA CRÒNICA…

Anotació

PETITA CRÒNICA D’UNA INICIATIVA ANOMENADA “INSTANTÀNIES LITERÀRIES”

 

Tot Lletres, Associació Cultural,  ja és al carrer.

 

Ahir diumenge, prodigiosament il·luminats per un dia meravellós, sens dubte preludi d’una primavera ja pròxima, l’Associació Cultural Tot Lletres es va donar a conèixer, dins el marc jovial de les Festes de la Misteriosa Llum i de la Fira de l’Aixada.

Des de la carpa instal·lada a la plaça de Sant Domènec, diversos dels seus socis, convidaven a vianants i passejants a participar en la iniciativa “Instantànies literàries de la Llum”, que consistia en escriure un text inspirat en els fets succeïts l’any 1345 i que els manresans reviuen aquests dies.  Durant tot el matí es van anar recollint textos de tota mena en un ambient distès, que va apropar inquietuds diverses i va permetre canviar impressions, opinions i gustos literaris a tots aquells lletraferits que es van acostar a la carpa.

A la tarda, en una íntima sala d’actes de la Biblioteca del Casino, davant d’un públic, potser no gaire nombrós, però sí, molt entregat, va tenir lloc la lectura de textos seleccionats, alguns llegits pels seus propis autors, que va servir per donar colofó a la diada literària que amb tanta il·lusió havien preparat els amics de Tot Lletres, amb l’esperança que l’iniciativa es repeteixi i creixi en participació els propers anys.